Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ ανήμερα της μαύρης επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Όπως ανέφερε ο συναγωνιστής, πλέον μόνο η περήφανοι ελληνική νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου διαδηλώνει στους δρόμους της Λευκωσίας, δυναμικά, κατά του παράνομου καθεστώτος που μονομερώς ίδρυσε πριν από 35 χρόνια ο Ραούφ Νενκτάς, την ίδια στιγμή που οι πλείστοι νέοι έχουν ξεχάσει και πλέον έχουν κατακλύσει τις καφετέριες, αντί να βρίσκονται στα οδοφράγματα.

Ακολούθως, ο Βουλευτής του Κινήματος κατήγγειλε την ενέργεια της κυβέρνησης να ανοίξει οδόφραγμα πάνω από τον χώρο θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού, ενώ περνώντας το οδόφραγμα, υπάρχει μια την ταμπέλα υποδοχής «καλωσορίσατε στην ΤΔΒΚ». Όπως κατήγγειλε ο συναγωνιστής, το πρωί της Δευτέρας που άνοιξε το οδόφραγμα της Δερύνειας, οπλισμένοι τούρκοι στρατιώτες φωτογράφιζαν τα μέλη των οικογενειών του Ισαάκ και του Σολωμού, την στιγμή που προσέγγισαν τον χώρο θυσίας των ηρωομαρτύρων.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγιάννης εξέφρασε για άλλη μια φορά την θέση του ΕΛΑΜ για κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων που αναγνωρίζουν την κατοχή, επιχειρηματολογώντας ότι εδώ και 15 χρόνια, από την διάνοιξή τους, η ΚΔ δεν επωφελήθηκε καθόλου, αντιθέτως, έχει δώσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος.