Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τα νομοσχέδια για τον φόρο κατανάλωσης των μηχανοκίνητων οχημάτων, που έφτασαν στην Βουλή με τον τίτλο «Ο ρυπαίνων πληρώνει», όμως, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγιάννης, η ουσία είναι ότι ο ρυπαίνων δεν θα πληρώνει.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι με το να λέμε στον κόσμο ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ένα περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, δεν γινόμαστε πιστευτοί.

Ο Βουλευτής του Κινήματος ξεκαθάρισε ότι εάν το νομοσχέδιο ήταν όντως περιβαλλοντικό, θα το υπερψηφίζαμε, όμως δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ κίνηση από την κυβέρνηση για να δώσει κίνητρα απόσυρσης παλιών αυτοκινήτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, ούτε κάποια άλλη κίνηση που θα μειώσει αποτελεσματικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως η βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαγιάννης, με τα εν λόγω νομοσχέδια δεν εξυπηρετούνται περιβαλλοντικές ανάγκες, αλλά, άλλες ανάγκες και για τον λόγο αυτό δεν θα τα στηρίξουμε.

Κλείνοντας, ο συναγωνιστής υπογράμμισε ότι για άλλη μια φορά η Κύπρος γίνεται πειραματόζωο, καθώς οι πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες θα εφαρμόσουν τις εν λόγω νομοθεσίες το 2020, γι’ αυτό θα ήταν πιο σοφό εάν περιμέναμε τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο.