Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης ήταν καταιγιστικός στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφορικά με το πόρισμα του Συνεργατισμού, τονίζοντας τις βαρύτατες ευθύνες που βαραίνουν τα τέσσερα κόμματα που κατά καιρό κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν την πατρίδα μας.

Το ΕΛΑΜ, ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα που δεν έχει καμία εμπλοκή σε σκάνδαλα διαφθοράς, από τη πρώτη στιγμή έχει φέρει στο προσκήνιο τις βαρύτατες ευθύνες που βαραίνουν τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ για την κατάρρευση του συνεργατισμού και την αγοραπωλησία του.

Το πόρισμα Αρέστη κάνει σαφέστατη αναφορά στην εμπλοκή των τεσσάρων κομμάτων στη κατάρρευση του συνεργατισμού, χτυπώντας στο κόκκαλο του το βαθύ κομματικό κράτος, με ξεκάθαρες αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα που αφορούν ολόκληρο το παλαιοκομματικό σύστημα.

Το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για κάθαρση και διαφάνεια, όμως απαιτείται πολιτική βούληση από τους αρμόδιους ούτως ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για αυτό το σκάνδαλο που έσεισε συθέμελα την οικονομία της Κύπρου, ευελπιστώντας να μη πάει αναξιοποίητο ακόμη ένα ηχηρό σκάνδαλο.