Ο Βουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη 26/11/2020 για τον περί εκρηκτικών υλών τροποποιητικό νόμο, τον οποίο καταψήφισαν οι Βουλευτές της παράταξής μας.

Όπως επεσήμανε ο συναγωνιστής, η πρακτική της αύξησης των προστίμων που ακολουθεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες για να πείσει τον λαό ότι δεν λειτουργεί εκδικητικά, είναι πλέον ξεκάθαρα στη κοινωνία ότι το κράτος λειτουργεί εισπρακτικά, με εκστρατείες είσπραξης εξωδίκων για διάφορες ποινές.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, η σκοποβολή έχει τιμήσει την πατρίδα μας διεθνώς με δεκάδες διακρίσεις, όμως η εν λόγω νομοθεσία έρχεται να πλήξει τον εν λόγω τομέα, καθώς, για παράδειγμα, αν ένας σκοπευτής εκ παραδρομής ξεχάσει ένα φυσίγγιο στο αυτοκίνητο του, θεωρείται εκρηκτική ύλη, με αποτέλεσμα να χάνει την ιδιότητα του σκοπευτή.

Επίσης, στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχει οριζόντια τιμωρία όσων παραβιάζουν νόμο, εξοντώνοντας άδικα πολλούς συνανθρώπους μας.

Καταλήγοντας, ο συναγωνιστής εξέφρασε την ικανοποίηση του που σιγά σιγά κι άλλοι βουλευτές έρχονται στα λόγια του ΕΛΑΜ, το οποίο εξαρχής δήλωνε ότι η πρακτική των υψηλών προστίμων δεν είναι ο ορθός τρόπος να αντιμετωπιστούν διάφορες καταστάσεις.