Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής να αναβάλει όλες τις συζητήσεις για τροποποίηση ή κατάργηση της κάρτας φιλάθλου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιάννης, παρά τα μεγάλα λόγια που έλεγαν διάφοροι εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές, στη σημερινή συνεδρία έχει αποδειχτεί πως δεν υπάρχει άλλη κατατεθειμένη πρόταση πέραν από αυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που προνοεί τη κατάργηση της Κάρτας Φιλάθλου, αλλά και εκείνη του ΔΗΣΥ, που είναι εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, δεν υπήρχε καμία κατατεθειμένη πρόταση για αναστολή της κάρτας φιλάθλου, παρά τις διακηρύξεις που έκαναν στα ΜΜΕ διάφορα κόμματα, όπως την ΕΔΕΚ.

Όπως επανέλαβε ο Βουλευτής του Κινήματός μας, η πρόταση του ΕΛΑΜ προνοεί πλήρη κατάργηση της κάρτας φιλάθλου, καθώς είναι ο κύριος λόγος που κατά τη περσινή αγωνιστή περίοδο υπήρξε κατακόρυφη μείωση της προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επιπρόσθετα, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγιάννης, τα πλείστα σωματεία έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν την αναστολή της κάρτας φιλάθλου, κυρίως τα μικρά σωματεία, καθώς έχει οδηγήσει στη μείωση των εσόδων τους, μιας και οι φίλοι του ποδοσφαίρου με αφορμή το συγκεκριμένο μέτρο απέχουν από τα γήπεδα.

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ ξεκαθάρισε ότι είναι άδικο κάποιοι να βάζουν ταμπέλες σε όσους επιλέγουν να απέχουν από τα γήπεδα λόγω της κάρτας φιλάθλου, ότι είναι «χούλιγκαν» ή οτιδήποτε άλλο. Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων, που στη πλειοψηφία τους δεν είναι ταραξίες, ενώ και μια μεγάλη μερίδα των οικογενειαρχών και του φίλαθλου κοινού θέλει να βλέπει στα γήπεδα τους οργανωμένους οπαδούς και σήμερα με τη κάρτα φιλάθλου τους στερείται αυτό το δικαίωμα.

Παράλληλα ο κ. Παπαγιάννης έκανε αναφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές των γηπέδων, που κάνουν αδύνατη την εφαρμογή των κάρτας φιλάθλου, με τους αρμόδιους να αδιαφορούν επιδεικτικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, τόνισε ότι για άλλη μια φορά τα μεγάλα κόμματα αλλάζουν τις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα. Το ΕΛΑΜ ζήτησε όπως προχωρήσει για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή η πρόταση που κατέθεσε για κατάργηση της κάρτας φιλάθλου, όπως και εκείνη του ΔΗΣΥ, όμως κάποια κόμματα, αντιλαμβανόμενα το κόστος που θα είχαν από αυτή την κίνηση, αποφάσισαν να μην πάει καμία από της προτάσεις για ψήφιση στην επόμενη ολομέλεια. Για άλλη μια φορά όπως τόνισε ο κ. Παπαγιάννης, «στον ναό της δημοκρατίας», ορισμένοι αλλάζουν θέσεις απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση, ο συναγωνιστής τόνισε για άλλη μια φορά την θέση του ΕΛΑΜ για κατάργηση της κάρτας φιλάθλου δεν θα αλλάξει, καθώς η εν λόγω νομοθεσία ήταν λανθασμένη, πρόχειρη και δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για να εφαρμοστεί.

Ο κ. Παπαγιάννης υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή που κάποιοι πανηγυρίζουν ότι το ημίμετρο της κάρτας φιλάθλου έχει απομακρύνει τη βία από τα γήπεδα,  έχουν πετύχει απλά να την μεταφέρουν ανεξέλεγκτα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ τόνισε ότι η κάρτα οπαδού δεν έχει δημιουργηθεί για να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα, αλλά εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, καθώς οι τηλεοπτικές εταιρίες και άλλοι κύκλοι έχουν επωφεληθεί, βλέποντας τα κέρδη τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα.