Συζητήθηκε σήμερα (24/2/2020) στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων το θέμα που εγγράψαμε ως Κίνημα και αφορά την εξ ολοκλήρου μετατροπή του ΡΙΚ2 σε κανάλι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).

Αυτό που έχουμε ενημερωθεί κατά τη σημερινή συζήτηση και είναι αρκετά θετικό, είναι το γεγονός ότι από την 1η Μαρτίου θα υπάρχει ταυτόχρονη προβολή του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων στο ΡΙΚ 1 και στο ΡΙΚ 2, με το Δελτίο του ΡΙΚ 2 να μεταδίδεται και στην νοηματική.

Ευελπιστούμε στη πορεία να ακολουθήσει και ο υποτιτλισμός, ούτως ώστε να καλύψουμε όλα τα φάσματα των Ατόμων με Αναπηρίες και ειδικότερα όσων έχουν γεννηθεί με αναπηρία και δεν την έχουν αποκτήσει σε μετέπειτα στάδιο της ζωής τους.

Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να δώσει έμφαση το κράτος και γενικότερα η πολιτεία, είναι η σύγκριση της Κύπρου με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εν λόγω τομέα και το χάσμα που υπάρχει. Οφείλουμε, αφού όλοι ευαγγελίζονται την ανάγκη για ενσωμάτωση των ΑμεΑ στην κοινωνία, να προχωρήσουμε με πράξεις και όχι με λόγια.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)