Σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, έχουν συζητηθεί τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολεοδομία και το Κτηματολόγιο, καθώς και μια σειρά άλλων παραμέτρων που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στα όσα έχει πει ο Υπουργός και αφορούν το ζήτημα της μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια, από την είσοδο του στην Βουλή, το Κίνημά μας έχει σταθεί με πολύ έντονο τρόπο απέναντι σε ότι αφορά τα κονδύλια που σπαταλούνται από το κράτος για στήριξη των μεταναστών, είτε παράνομων, είτε νόμιμων.

Αυτό που έχει διαφανεί, είναι ότι με δημόσια παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών, τα εκατομμύρια που δίνονται στους παράνομους μετανάστες, μέσω διάφορων υπουργείων, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το δηλώνω, για να αντιληφθεί ο κάθε απλό πολίτης, ότι τα όσα λέγονται περί ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι η μισή αλήθεια. Επίσης, με παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών, ο ίδιος έχει τονίσει ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα είναι επί της ουσίας οι χώρες που λαμβάνουν όλο το βάρος από το πρόβλημα που υπάρχει στη Μέση Ανατολή και ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φιλοξενεί η χώρα μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, κατ’ αναλογία πληθυσμού, είναι πολλαπλάσιος.

Η μικρή λοιπόν Κύπρος δέχεται τεράστια κύματα μεταναστών, οι περισσότεροι από αυτούς είναι παράνομοι μετανάστες, όμως, αντί να υπάρχει μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, βλέπουμε εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, να στηρίζουν αυτούς τους παράνομους μετανάστες.

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν συζητηθεί διάφορα θέματα για έλλειψη οικονομικών πόρων που θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες, να δηλώσουμε ότι με αυτές τις παραδοχές υπάρχει άμεση ανάγκη να αλλάξει η πολιτική του κράτους και επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί ότι πρέπει πρωτίστως να στηρίξει τους πολίτες αυτής της πατρίδας.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)