Μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα εξυπηρετήσουμε ποτέ τους σχεδιασμούς της, είπε στο ΚΥΠΕ ο Λ. Παπαγιάννης.  

Όλοι οι Αμμοχωστιανοί πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στους Τούρκους και τους ξένους ότι δεν πρόκειται ποτέ να εξυπηρετήσουμε τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της Τουρκίας,  δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για τη δημαρχία Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ενόψει των εκλογών της 25ης Αυγούστου, ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι κύριος στόχος και σκοπός του που έχει πολιτευτεί “είναι η ελευθερία της πατρίδας μας και η επιστροφή στην κατεχόμενη μας γη”.

“Μια από τις προτεραιότητες μας είναι η αλλαγή στάσης που έχουμε ως κράτος για το Κυπριακό και τα κατεχόμενα μας εδάφη. Ζητούμε την επανατοποθέτηση του προβλήματος στην ορθή του βάση που είναι η εισβολή της Τουρκίας και η συνεχιζόμενη κατοχή μέχρι σήμερα”, σημείωσε.

Αναφορικά με τις κινήσεις των Τούρκων στα Βαρώσια, είπε ότι η πρώτη κίνηση σχετικά με αυτή την πρόθεση των Τούρκων θα είναι η τοποθέτηση του Δήμου για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη και πρόσθεσε ότι είναι επίσης πολύ σημαντική  “η καθοδήγηση των συμπολιτών μας για την στάση που όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να τηρήσουμε”.

“Παράλληλα με αυτό, και επειδή το θέμα είναι πολιτικό και νομικό, θα πρέπει σε συνεργασία με την Κυβέρνηση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις (ΟΗΕ, ΕΕ). Το σημαντικότερο όμως είναι να δώσουμε το μήνυμα όλοι οι Αμμοχωστιανοί προς τους Τούρκους και τους ξένους ότι δεν πρόκειται ποτέ να εξυπηρετήσουμε τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της Τουρκίας”, είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στα μέτρα “που θα βοηθούσαν τις προσπάθειες αποτροπής δίνοντας έστω και συμβολικά μηνύματα είναι η μετακίνηση της έδρας του Δήμου στο πολιτιστικό κέντρο και το άμεσο κλείσιμο του οδοφράγματος”.

Ερωτηθείς σε τι πιστεύει ότι διαφέρει η δική του υποψηφιότητα, είπε ότι “θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές θέσεις και πολλές διαφορές στην φιλοσοφία. Καταρχάς ένας από τους λόγους που με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα ήταν και η μονοδιάστατη πολιτική θέση των υπολοίπων υποψηφίων”.

Άρα, πρόσθεσε, “δεν μπορούσαμε ως κίνημα αλλά ούτε και εγώ ως άνθρωπος να δεχτώ ότι όλοι οι Αμμοχωστιανοί θα είχαν την ίδια πολιτική θέση ως επιλογή”.

Συμπλήρωσε ότι “θεωρώ ότι με την υποψηφιότητα μας δίνουμε και μια επιλογή και ένα κίνητρο στην νεολαία για να συμμετέχει. Η νέα γενιά που δεν έζησε στην Αμμόχωστο αλλά μεγάλωσε με αυτήν χρειάζεται ένα νέο όραμα με εναλλακτικές προτάσεις και εντελώς διαφορετικά πρόσωπα”.

Σε σχέση με την προσέλευση του κόσμου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμμετοχή θα είναι αρκετά χαμηλή αλλά είπε ότι έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των ψηφοφόρων.

“Εκτιμώ ότι η συμμετοχή θα είναι αρκετά χαμηλή. Ακόμα ένας στόχος που έχουμε θέσει είναι η αύξηση της προσέλευσης του κόσμου στις κάλπες έτσι ώστε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για την θέληση των Αμμοχωστιανών για ελευθερία και επιστροφή”.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, “όλα δείχνουν ότι η  συμμετοχή δεν θα πλησιάσει ούτε και τις προηγούμενες δημοτικές”.

Έστειλε τέλος το μήνυμα στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για επιστροφή.

“Σε όσους πρόκειται να διαβάσουν αυτήν την συνέντευξη θα ήθελα να τους στείλω ένα μήνυμα. Ψηφίστε για την πόλη μας και την Κύπρο μας με γνώμονα την ανάγκη για αλλαγή ρότας και κουλτούρας έτσι ώστε να μείνει ζωντανή η ελπίδα για επιστροφή”, κατέληξε.