Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης προέβη σε δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης (06/10/2020) με το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις νέες προκλήσεις των Τούρκων για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγιάννης, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θεωρήσαμε ορθό όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν, ούτως ώστε σε πρώτη φάση να καταδικάσουμε ομόφωνα την τουρκική επεκτατικότητα. Παράλληλα όμως, θεωρούμε ότι η επίσημη αντίδραση της πολιτείας οφείλει να είναι πιο έντονη, γι’ αυτό και έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ευελπιστούμε να εισακουστούν για να μην χάσουμε την Αμμόχωστο. Αν χάσουμε την Αμμόχωστο, τόνισε, τότε θα απωλέσουμε την μισή Κύπρο οριστικά.

Σε ότι αφορά τα μέτρα, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να ανακληθούν όλες οι ταυτότητες και τα διαβατήρια των “ψευδοαξιωματούχων”, ενώ αν δεν υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας, τότε θα πρέπει να κλιμακωθούν τα μέτρα.