Επιβεβαίωση ότι ισχύει ο χάρτης που κατατέθηκε από την τουρκική πλευρά στα ελβετικά θέρετρα, επιδιώκει η Κυβέρνηση, ως το επόμενο στάδιο στις διαπραγματεύσεις, με την αποδοχή του οποίου ουσιαστικά παραδίδουν μόνιμα το βόρειο κομμάτι του νησιού υπό τουρκική διοίκηση.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχος χάρτης κατατέθηκε και από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη τον Ιανουάριο του 2017, με την σύμφωνο γνώμη όλων των συνοδοιπόρων του στην Ελβετία (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι), με τον οποίον κλείδωσαν και ενέκριναν τις εδαφικές παραχωρήσεις στους κατακτητές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει για πολλοστή φορά τόσο την αποδοχή, όσο και την κατάθεση χάρτη, που μετατρέπει τα κατεχόμενα χωριά και τις πόλεις μας, εσαεί τουρκικά, ενώ καλεί την Κυβέρνηση, τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που την στηρίζουν στο Κυπριακό, αλλά και τους συνταξιδιώτες του ενδιάμεσου χώρου που παρακολουθούσαν αμέτοχοι την παρουσίαση των χαρτών, να λογοδοτήσουν στο λαό για τα εδάφη που παραχώρησαν στην Τουρκία.

Για μας, όσο και αν ενοχλεί κάποιους, δεν χαρίζουμε την κατεχόμενη γης μας. Η Κερύνεια, η Μόρφου, το Ριζοκάρπασο, η Αμμόχωστος, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα Ελληνικά.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)