Τα μηνύματα εκ μέρους της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα, τόσο με την Navtex που εξέδωσε για την περίοδο 2 εως 17 Ιουλίου, με την οποία δεσμεύονται περιοχές εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όσο και με τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατανοητό τρόπο, ότι, οι πολιτικές που ακολουθούσαν τόσα χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και τα πολιτικά κόμματα, με απώτερο σκοπό να εξευμενίσουν την Τουρκία, έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε ήδη να είχαν τεθεί σε ισχύ κυρώσεις και άλλα μέτρα, την ώρα που η Τουρκία μας έχει πολιορκήσει από παντού, είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στην αναμονή λήψης αποφάσεων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί όσους στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όσους υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά, μέσω διχοτομικών προτάσεων όπως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με τόλμη να βγουν δημόσια και να απολογηθούν στον κυπριακό Ελληνισμό, λέγοντας του το μεγάλο “mea culpa” για τις διαχρονικές εσφαλμένες πολιτικές που ακολουθούν.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)