Με επιτυχία και με πολύ μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε η Παράταξη μας με τίτλο: Κύπρος Πόντος Αρμενία: ΟΧΙ άλλη Γενοκτονία!

Της εκδήλωσης προηγήθηκε έκθεση φωτογραφίας με πλούσιο υλικό:

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Πάρκου Κυπρο – Αρμενικής Φιλίας:

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) Χρίστος Χρίστου:

 

Επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ο Πρέσβης της Αρμενίας σε Ελλάδα και Κύπρο κ. TIGRAN MKRTCHYAN. Στον κ. MKRTCHYAN επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ όπως και αναμνηστικό δώρο:

 

Παρευρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: Ο Πρόξενοs της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Κύπρο ΜΑΡΤΙΡΟΣ ΜΙΝΑΣΙΑΝ,  ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας στο Κυπριακό Κοινοβούλιο ΒΑΡΤΚΕΣ ΜΑΧΤΕΣΙΑΝ, ο Πρέσβης της Σλοβακίας και εκπρόσωποι άλλων Πρεσβειών, ο Αντιδήμαρχος Στροβόλου Γιώργος Χρυσάνθου, εκπρόσωποι της Αρμενικής Αρχιεπισκοπής και άλλων Αρμενικών οργανώσεων, σχολείων και οργανωμένων συνόλων  στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Πάφου, μέλη, φίλοι και εκπρόσωποι Αρμενικών και Ποντιακών συνδέσμων.

Ακολούθησε πλούσιο Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια (χορευτικό συγκρότημα ΝΑΝΟΡ – ομάδα Γκαρς, Αρμενική χορωδία Κύπρου και ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Γεωργίου).

Ομιλητές ήταν επίσης, ο Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας, ο Συνταγματάρχης εα Άντης Λοϊζου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΕΛΑΜ Δημήτρης Σούγλης.

Όλοι τους, εξήραν την αναγκαιότητα να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ποντίων και αναφέρθηκαν στους κοινούς αγώνες και δεσμούς με την Κύπρο. Υπογραμμίστηκε παράλληλα πως και η ημικατεχόμενη μας Πατρίδα Κύπρος, είναι θύμα του κοινού μας εχθρού, την Τουρκία!

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι συναγωνιστές Ανδρέας Καδής και Χριστίνα Αγαπίου:

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι έψαλαν μαζί τους Εθνικούς Ύμνους Αρμενίας και Ελλάδος:

Κύπρος Πόντος Αρμενία: ΟΧΙ άλλη Γενοκτονία! Το ΕΛΑΜ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑ τα θύματα της Γενοκτονίας και υπενθυμίζει σε όλους πως κοινός ΕΧΘΡΟΣ είναι η κατοχική Τουρκία!