Άρθρο 1

Άρθρο 2

Άρθρο 3

Άρθρο 4

Αρθρο 5

Άρθρο 6 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η παρέμβαση της σοβιετικής Ρωσίας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, το κόστος της κατοχής της Ανατολικής Ευρώπης για 46 χρόνια και οι τεράστιες στρατιωτικές της δαπάνες συνέβαλαν στην πτώση του καθεστώτος. Η ΕΣΣΔ κυρίως εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας της, καθώς και της αποτυχίας της να επιστρέψει στις ελεύθερες αγορές να ορίζουν τις τιμές, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό με την πιο αποδοτική Δύση. Το κομμουνιστικό σύστημα της Ρωσίας κατέρρευσε το 1991 και η χώρα βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία ανάκαμψης απ’ αυτόν τον εβδομήντα χρόνο εφιάλτη.

Σοβιετικού τύπου οικονομικές πολιτικές εφαρμόστηκαν στην Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα, το Βιετνάμ και σε άλλα κομμουνιστικά κράτη, και παρήγαγαν παρόμοια ζοφερά αποτελέσματα. Ο ηγέτης της Κίνας, Μάο Τσε Τουνγκ κατάφερε να αναλάβει την εξουσία στη χώρα το 1949, ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με θύματα 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Κατά το παράδειγμα του Λένιν, εγκαθίδρυσε μια μονοκομματική δικτατορία και επεδίωξε την εκβιομηχάνιση και την μετάβαση μιας ολόκληρης χώρας στον κομμουνισμό μέσω της κατάργησης της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, της κολεκτιβοποίησης της αγροτικής παραγωγής, καθώς και μιας σειράς πενταετών πλάνων με στόχο την εκβιομηχάνιση. Όπως και στην Ρωσία, οι πολιτικές  αυτές παρήγαγαν περιοδικές ελλείψεις και πολλούς εκτεταμένους λιμούς. Στον χειρότερο από αυτούς τους λιμούς, κατά το «Μεγάλο Άλμα προς τα Εμπρός»  το διάστημα 1958-1960, περισσότερα από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Όπως και στην Σοβιετική Ένωση, εγκαθιδρύθηκε μια μυστική αστυνομική δύναμη καθώς και ένα εκτεταμένο σύστημα φυλακών και στρατοπέδων συγκέντρωσης, τα λαογκάι. Ο Μάο, όπως και ο Λένιν και Στάλιν κατά καιρούς προέβαινε σε εκκαθαρίσεις των υποτιθέμενων εχθρών του, όπως για παράδειγμα συνέβη κατά την Πολιτιστική Επανάσταση (1964-1975) οπότε σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν.

Μετά τον θάνατο του Μάο, ανέλαβαν ηγέτες με λιγότερο πολεμικό χαρακτήρα. Τα τελευταία 30 χρόνια η Κίνα έχει υιοθετήσει μια σειρά πολιτικών υπέρ των αγορών και ανέχεται μια εκτεταμένη μαύρη αγορά που έχει ωφελήσει σημαντικά τους Κινέζους καταναλωτές. Η επέκταση του εμπορίου με την Δύση συνέβαλε στην αποδυνάμωση της κομμουνιστικής εξουσίας, αλλά υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά, όπως έδειξε η σφαγή στην Πλατεία Τιενανμέν το 1989. Επίσης, παρά την οικονομική φιλελευθεροποίηση, οι Κινέζοι κομμουνιστές έχουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις , θανατώσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους για πολιτικούς λόγους από το 1976. Το σύστημα φυλακών λαογκάι υφίσταται ακόμη και σήμερα με πάνω από 1000 στρατόπεδα.

Υπό τα κομμουνιστικά καθεστώτα, οι τέχνες και η εκπαίδευση είχαν παρόμοια μοίρα με το υπόλοιπο της κοινωνίας. Για παράδειγμα στη σοβιετική Ρωσία και τα άλλα κομμουνιστικά κράτη θεσπίστηκαν επιτροπές τεχνών που στελεχώθηκαν από γραφειοκράτες στους οποίους δόθηκε η αρμοδιότητα να επιβλέπουν και να καθοδηγούν την παραγωγή βιβλίων, περιοδικών, έργων ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής, χορού και μουσικής. Η κομμουνιστική «σχεδιασμένη» τέχνη είχε ως στόχο να υπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους και στις περισσότερες περιπτώσεις να εξυμνεί τους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αυτού του είδους οι τέχνες εξύψωσαν τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Μάο, τον Κάστρο, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, και τους Μαρξ και Ένγκελς μεταξύ άλλων στο επίπεδο των επίγειων θεοτήτων.

Στο επόμενο Άρθρο θα αναφερθεί ένας κατάλογος των κομμουνιστικών καθεστώτων και η χρονική τους διάρκεια.

Επαναλαμβάνω ότι ακόμα και σήμερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου ΑΚΕΛ διακηρύττει ότι πιστεύει την λενινιστική και μαρξιστική θεωρεία. Δικαίωμα τους. Αλλά δεν έχουν δικαίωμα να προδίνουν τον Κυπριακό λαό επειδή δεν συμφωνούσαν με τον απελευθερωτικό ιερό αγώνα  της ΕΟΚΑ κατά του Άγγλου κατακτητή που ακόμα και σήμερα συνεργάζεται πλήρως με την Τουρκία για διχοτομική λύση στην Κύπρο.

Ακόμα και ο Μακάριος που τόσο τον στήριξε το ΑΚΕΛ μερικούς μήνες πριν πεθάνει είπε στον μ. Αλέκο Μιχαηλίδη και στον Γιαννάκη Μάτση « Βρέστε τρόπο να ενωθούν όλα τα κόμματα και να απομονωθεί πάση θυσία το ΑΚΕΛ, γιατί ΑΚΕΛ και Άγγλοι θα μας καταστρέψουν παντελώς» Βλέπετε πως  όλα έχουν την εξήγηση τους και συνδέονται μεταξύ τους; Μια αποτυχημένη κοσμοθεωρία που την ακολούθησε το ΑΚΕΛ, οι φίλοι του οι Εγγλέζοι και τα αδέλφια του οι Τουρκοκύπριοι…..μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το ΑΚΕΛ με συνοδοιπόρο το ΔΗΣΥ τρέχουν να πάνε στην Γενεύη για να συζητήσουν τις διχοτομικές λύσεις που ετοίμασαν οι Εγγλέζοι και παρέδωσαν στους Τούρκους για να επιβάλουν να τις αποδεχτούμε. Ακόμα Αγγλικά κλιμάκια εργάζονται εδώ και μήνες μελετώντας τρόπους για να περάσουν την διχοτομική λύση χωρίς Δημοψήφισμα προς τον Κυπριακό λαό αν αποδέχεται ή όχι την προτεινόμενη λύση.

Αλλά είδατε πιο πάνω τις οδηγίες που έδωσε ο Μακάριος στο τέλος, λίγο πριν πεθάνει, αφού οι εμπειρίες του για 15 χρόνια που συνεργαζόταν με το ΑΚΕΛ, το οποίο συνορευόταν   με το Foreign Office της Αγγλίας και ο ίδιος εκβιαζόταν από το ίδιο γραφείο….

Η κομμουνιστική ιδεολογία στην οποία υπάγετε το ΑΚΕΛ, για να επιβληθεί, βάσει διεθνών στοιχείων, βαρύνετε  με 29 εκατομμύρια σφαγές και θεωρείται  η πλέον ακραία φασιστική δικτατορική ιδεολογία. Για αυτό όταν κατέρρευσε σε μια νύκτα, ο κομμουνιστικός λαός βγήκε στους δρόμους και αναζητούσε τροφή. Σε καμιά χώρα του κόσμου που επικράτησε ο κομμουνισμός ο λαός ευημερούσε. Ευημερούσαν μόνο οι κατέχοντες οι οποίοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και έπιναν γνήσια βότκα σε κρυστάλλινα ποτήρια.

Από τις αρχές του 1957 οι Βρετανοί χρησιμοποίησαν ενεργά το ΑΚΕΛ ως το τελευταίο όπλο που τους είχε απομείνει κατά του ενωτικού αγώνος. Έτσι οι «Κύπριοι» κομμουνιστές επιστρατεύθηκαν κανονικά από τους Βρετανούς αποικιοκράτες-καπιταλιστές, ως κοινοί ρουφιάνοι και καταδότες των «παρωπιδοφόρων της ΕΟΚΑ» (όπως αποκαλούσαν τους αγωνιστές). Όμως οι προδότες αυτοί πληρωμένοι με εγγλέζικες λίρες, σύντομα αυτό που τους άξιζε. Ο Διγενής ίδρυσε ειδική ομάδα τιμωρίας των προδοτών, με την μόνη ποινή που αξίζει στους προδότες. Για την μαύρη σελίδα που έγραψαν οι κομμουνιστές στην Κύπρο, έγραψε στο περιοδικό «Εγερτήριον  Σάλπισμα»  ο τότε αγωνιστής της ΕΟΚΑ «Δευκαλίων», και αργότερα πρόεδρος του «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν, Τάσσος Παπαδόπουλος.

Ξενοκρατία και Ακελική ηγεσία έχουν τους ίδιους σκοπούς και επιδιώξεις. Η κομμουνιστική ηγεσία ζητούσε ενότητα για να παρεισφρήσει αυτή και οι τυφλοί οπαδοί της μεταξύ των ορθών σκεπτόμενων και δρώντων εις το εθνικό ζήτημα , για να διασπά και να προδίδει ευκολότερα τον αγώνα.

Για τις εκτελέσεις των κομμουνιστών προδοτών, έγραψε ο Τάσσος Παπαδόπουλος: « Φυσικά θλιβόμεθα όταν βρισκόμαστε εις την αναπότρεπτον ανάγκη να τιμωρήσομε ομοεθνείς μας, είτε αυτοί είναι αριστεροί είτε οιαδήποτε άλλης παρατάξεως. Διεξάγω μεν όμως αγώνα εθνικό  και δεν δυνάμεθα να επιτρέψω μεν σε ανθρωπάρια, τα οποία ουδέν μέχρι σήμερον προσέφεραν εις τον αγώνα μας ως κόμμα, να μας αντιστρατεύονται και επι τη βάσει σχεδίου και οδηγιών να προδίδουν και να επιτίθενται εναντίον πραγματικών πατριωτών»

Συνεχίζει ο Τάσσος για τις αντιδράσεις του εθνοπροδοτικού ΑΚΕΛ στις εκτελέσεις των χαφιέδων του: « Δεν δίστασαν να αποπειραθούν να προκαλέσουν απεργίας και θεατρικές  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΥΠΟ τας ευλογίας των συμμαχικών των δυνάμεων ασφαλείας, δια τον φόνο κομμουνιστών πρακτόρων των Άγγλων» Γιατί όμως οι «Κύπριοι» κομμουνιστές έγιναν όργανα των Βρετανών και προδότες της πατρίδας των; Απαντά πάλι ο Τάσσος : « Διατί όμως η ερυθρά ηγεσία  αντιστρατεύεται τον αγώνα μας; Διότι εισέπραξε και εισπράττει τα βρετανικά αργύρια. Διότι ο Ζιαρτίδης και ΣΙΑ έγιναν πράκτορες της Ιντέλιτζενς Σέρβις. Και επειδή εισέπραξαν τα βρετανικά αργύρια, και επειδή ετέθησαν εις την υπηρεσία της

Ιντέλιτζενς Σέρβις, είχαν την αποκλειστική αποστολή να ενταφιάσουν το Κυπριακό».

Ο Διγενής επίσης σχολίασε τον προδοτικό ρόλο των κομμουνιστών :  « Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρείς εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους  Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος μου πονοκέφαλος ήτο οι κομμουνιστές».

Aινείας