Παρόλο που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία τις διαπραγματεύσεις, ο Μουσταφά με τις χθεσινές τοποθετήσεις του προσγειώνει στην πραγματικότητα όσους εθελοτυφλούν.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ζητά εγγυήσεις και εκ περιτροπής προεδρία, τα οποία θέτει ως κόκκινη γραμμή για να αποδεχτεί οποιοδήποτε σχέδιο, ενώ επιβεβαιώνει και τα όσα πρώτο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατάγγειλε.

Πιο συγκεκριμένα απάντησε στους επικριτές του ότι δεν θα υποχωρήσει στο εδαφικό σε ποσοστό 25%, αφού η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να παρουσιάσει χάρτη κάτω από το 28,2%. Δηλαδή επαληθεύει, ότι έχουμε ενδώσει στο ξεπούλημα των εδαφών μας. Από το 37% το οποίο σήμερα είναι παράνομα κατεχόμενο, έχουμε αποδεχτεί το 28,2% να μείνει πάντα τουρκικό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που την στηρίζουν στο Κυπριακό, αλλά και τους συνταξιδιώτες του ενδιάμεσου χώρου που παρακολουθούσαν αμέτοχοι την παρουσίαση των χαρτών, να λογοδοτήσουν στο λαό για τα εδάφη που παραχώρησαν με δική τους συγκατάθεση.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)