Συνταρακτικά στοιχεία, που δημοσιεύονται στον τουρκο«κυπριακό» Τύπο, έρχονται να ταλανίσουν και πάλι το πολιτικό κατεστημένο αλλά και την Κυπριακή κοινωνία, συθέμελα.

Με ένα ποσό που ανέρχεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ η «επιτροπή ακινήτων περιουσιών» κατάφερε να εξαγοράσει χιλιάδες στρέμματα ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα. Ενώ όπως αναφέρει, από τις 6027 αιτήσεις που κατατέθηκαν ενώπιον της η «επιτροπή» απέρριψε μόνο τις 134.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία επιχειρεί να λύσει το εδαφικό διά μέσω των χρημάτων, έτσι το περιουσιακό θα παύσει να υφίσταται στην ατζέντα για το Κυπριακό. Διαγράφοντας έτσι με τρόπο απλό, ένα μεγάλο πονοκέφαλο για την Τουρκία.

Άμοιρη ευθυνών δεν είναι η κυβέρνηση μας, αλλά ούτε και τα πολιτικά κόμματα, καθώς το ντροπιαστικό αυτό γεγονός συνεχίζεται με την δική τους αδιαφορία και ανοχή όλα αυτά τα χρόνια. Από την στιγμή που θίγονται τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, οι αξιωματούχοι έπρεπε να επέμβουν προ πολλού και να βάλουν ένα τέλος, όπως πολύ σωστά εδώ και χρόνια τόνιζε με επανειλημμένα Δελτία Τύπου, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διατηρώντας την πατριωτική του γραμμή απαιτεί όπως άμεσα ποινικοποιηθεί το ξεπούλημα Πατρίδας, για να τερματιστεί αυτό το θλιβερό κατάντημα. Ενώ καλούμε την Κυβέρνηση να κλείσει άμεσα τα οδοφράγματα της ντροπής, εμποδίζοντας δραστικά αυτό το αίσχος, επί της ευκαιρίας και των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην ΑΟΖ.

Ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του και να επαφίεται στην βούληση του οποιουδήποτε αν θα πουλήσει την γη του, σε μια παράνομη επιτροπή.

Η πώληση γης στον κατακτητή και η ανοχή των κρατούντων, ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)