Πράματα και θάματα συμβαίνουν τελικά σ’ αυτόν τον τόπο. Διαβάζουμε για το λεγόμενο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού OPEN HOUSE της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού, και την πολυσυζητημένη παράσταση που ακούει στο όνομα ”I Cure – Ivo Dimchev – Sexpectations” (ωδή στην ”προσδοκούμενη” ανωμαλία πάσης φύσεως να υποθέσουμε;). 

Ο(η) διεθνούς φήμης θεατρικός καλλιτέχνης από τη Βουλγαρία, Ivo Dimchev (βλέπετε βιογραφικό) ανεβάζει αυτές τις μέρες στη σκηνή του πρωτοποριακού καθώς φαίνεται Ριάλτο (θεοτσίτσιδος και με γόβα στιλέτο, όπως βλέπουμε) μία ”ανατρεπτική” παράσταση, που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έτσι μπορεί να… θεραπεύσει το κοινό του από κάθε ψυχολογικό ή σωματικό πρόβλημα. Μάλιστα. Ο τολμηρός λοιπόν αυτός περφόρμερ – γκουρού του ανώμαλου έρωτος, προσφέρει στους θεατές του… ευκαιρίες για θεραπεία μέσα από ποικίλες ερωτικές σκηνές, που ξεπερνούν τα όρια του ζωντανού περφόρμανς. Και τι πάει να πει αυτό; To εξωφρενικά παράδοξο που αποτυπώνεται μέσα από κάποιες εμφανίσεις του, υλικό από τις οποίες κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο (βίντεο), δείχνει ότι ο επίδοξος θεατρίνος ”σεξοθεραπευτής” και οι εξίσου ”ιδιόμορφοι” χορευτές που τον συνοδεύουν, συνουσιάζονται ενίοτε ζωντανά (φώτο από Ριάλτο) και χωρίς καμία αιδώ -χάριν ρόλου- επί σκηνής! Τι άλλο θα δούμε πραγματικά… Κι αυτοί οι απόβλητοι σαλτιμπάγκοι υποτίθεται ότι παράγουν Τέχνη τώρα… Αίσχος! 

Έτσι και το συγκεκριμένο αυτό έργο που θα παρακολουθήσει το ”εκλεκτό” κυπριακό κοινό, πραγματεύεται κατά βάση με θέματα σχέσεων της ”σύγχρονης” ζωής που αφορούν σε ενήλικες, περιέχει άφθονες σκηνές γυμνού και κάμποσες αθυροστομίες. Μωρέ μπράβο… Απευθύνεται αποκλειστικά σε κοινό άνω των 18 ετών. Πάλι καλά που δεν είναι και για ανήλικα! Ξεμείναμε καθώς φαίνεται από παραστάσεις επιπέδου και μόνο αυτό το είδος προβλέπεται πλέον. Πολιτισμός σου λένε μετά. Ποιος ειδήμων νους είχε άραγε τη φαεινή αυτή ιδέα να ανέβει μια τέτοια αναίσχυντη και κατάπτυστη παράσταση στο εν λόγω θέατρο; Ποιοι άλλοι από κάτι εθνομηδενιστές ψευτοπροοδευτικοί θολοκουλτουριάρηδες της νιρβάνας, που ‘χουν τρυπώσει παντού σαν τους αρουραίους και ροκανίζουν το όποιο ίχνος παιδείας και ήθους απέμεινε στην ήδη ρημαγμένη κοινωνία μας.

Σκοπός τους να περάσουν με κάθε τρόπο να σχέδια των διεθνών νεοταξιτών, διαβάλλοντας τη νεολαία μας και καταστρέφοντας διαπαντός το όνειρο για ένα υγιές και καλύτερο μέλλον. Και όχι, δεν είμαστε εμείς οι ”οπισθοδρομικοί”, αλλά η κοινωνία μας πέρα για πέρα σάπια, κι αυτοί οι άθλιοι, οι συντηρητές της σαπίλας. Όσους ”απελευθερωμένους” δε σας αγγίζει το πρόβλημα, τρεχάτε από νωρίς να πιάστε καλή θέση και μη ξεχάστε να ζητήσετε και αυτόγραφο από τον(την) ”ιδιοφυή” καλλιτέχνη και το μπαλέτο του. Είστε άξιοι των επιλογών σας!