Σύμφωνα με πληροφορίες, που αναδημοσιεύονται στον Κυπριακό τύπο, από την ιστοσελίδα της Κίμπρις Ποστασί, η ψευδοκυβέρνηση αποφάσισε να συμπεριλάβει ξανά στην ανανεωμένη «λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων» το ΕΛΑΜ και άλλα πατριωτικά – αντιομοσπονδιακά κινήματα .

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα μεταδίδει την λίστα της «Εντολής Περί Παρανόμων Τρομοκρατικών Οργανώσεων».

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται 26 οργανώσεις, οι οποίες από τώρα και στο εξής θα αντιμετωπίζονται ως «παράνομες» και «τρομοκρατικές» οργανώσεις στα κατεχόμενα από τον Αττίλα εδάφη μας. Έτσι δεν θα είναι δυνατή η χρήση σημαιών, εμβλημάτων και φωτογραφιών αυτών των οργανώσεων και των μελών τους.

Η λίστα με τις τουρκικές ονομασίες των οργανώσεων έχει ως εξής:
ELAM
EFEN
HRISI AVGİ
KEA
PKK/Kongragel
Hizbullah
DHKP-C
IBDA-C
El Kaide
Kara Tugaylar
KCK
PYD
YPG
YPJ
YDG-H
PJAK
IŞİD (DAİŞ-DEAŞ-DAESH)
FETÖ
HPG
YJA STAR
YPS
HPJ
YRK
YBŞ
TAK
HBDH

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λίστα ξεχωρίζουν τέσσερις κατηγορίες: Ελληνικές, κουρδικές, το Ισλαμικό Κράτος και το Κίνημα Γκιουλέν.

Επίσης, ξεχωρίζει το γεγονός ότι η τ/κ πλευρά προσεγγίζει πλέον ένα κόμμα που εκπροσωπείται στην Βουλή Αντιπροσώπων αλλά και ένα κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που εξελέγησαν δημοκρατικά από τους πολίτες, ως «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Να θυμίσουμε δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΛΑΜ βρίσκεται στην συγκεκριμένη λίστα, όμως σήμερα ακόμη και ως κοινοβουλευτικό κόμμα, το ΕΛΑΜ συνεχίζει να αποτελεί απειλή για το κατοχικό καθεστώς. Τα σχόλια είναι περιττά, καθώς όταν το πρόβλημα των κατακτητών είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), τότε αυτό περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, όντας η μοναδική αντιομοσπονδιακή πολιτική δύναμη στην Κύπρο.