Νέες αναφορές του τούρκου αξιωματούχου Οσμάν Ερτούγ εμπλέκουν τη διεθνή κοινότητα στο Κυπριακό. Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν, είπε ότι «το τρένο έφυγε εδώ και καιρό» υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της Τουρκίας η οποία επιμένει σε μια ”γρήγορη και δίκαιη” λύση.

Ο Οσμάν Ερντούγ ανέφερε ότι για την πλευρά του, η πιο ρεαλιστική φόρμουλα είναι να ξεκινήσουν χωρίς όρους οι διαπραγματεύσεις και χωρίς να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι ενδεχομένως να καλέσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου σε περίπτωση συνέχισης του αδιεξόδου για κοινό ανακοινωθέν. Αυτό ίσως γίνει πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, επικαλούμενη πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

Ως είθισται αλωνίζουν οι τούρκοι όσον αφορά το Κυπριακό. Κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους τις καταστάσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους ενώ προπαγανδίζουν και στη διεθνή κοινότητα. Απαρατήρητη δε μένει η συγκάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη με τη στάση της στα ψηφοθηρικά παιχνίδια με το Κυπριακό.