Το κούρεμα των καταθέσεων δεν ήταν μόνο ένα παγκόσμιο οικονομικό γεγονός ούτε ένα παγκόσμιο οικονομικό φαινόμενο, αλλά μια παγκόσμια πρωτοτυπία που ποτέ της η ιστορία δεν είχε την ευκαιρία να την ξαναγράψει ή να την επαναλάβει, γι’ αυτό και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διεκδικεί μια θέση στο ρεκόρ γκίνες. Πώς ακριβώς; Ως η Κυβέρνηση που ξεκίνησε με την κλοπή των χρημάτων των καταθετών για να σωθεί η οικονομία και με την λήξη της (ενόψει των εκλογών ασφαλώς) δείχνει έτοιμη να σπαταλήσει εκατομμύρια και εκατομμύρια σε κούφιες υποσχέσεις, ώστε να κάνει αυτό τον λαό να ξεχάσει. Αμ δε!!!

Το σημαντικότερο στο κούρεμα καταθέσεων δεν είναι μόνο ότι η Κυβέρνηση έβαλε το χέρι στις τσέπες των καταθετών, αλλά άδειασε και τις ελπίδες ολόκληρου του λαού. Άφησε ξεκρέμαστους εκείνους που έκαναν όνειρα να αποκτήσουν σπίτι, σκότωσε τα όνειρα αυτών που ήθελαν να ανοίξουν την δική τους επιχειρήση και έδιωξε εκείνους που δεν άντεχαν να βλέπουν την Πατρίδα τους να εξευτελίζεται.

Πώς να τα ξεχάσουμε όλα αυτά; Δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε διότι τα βιώσαμε σε τέτοιο βαθμό που σήμερα ο ελληνισμός της Κύπρου υποφέρει με μισθούς της πείνας και με τα χρέη στις τράπεζες.

Το ΕΛΑΜ Προτείνει την Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων και «κούρεμα» λογιστικού υπολοίπου για «κόκκινα δάνεια», όπως απομειώθηκαν οι καταθέσεις να γίνει ανάλογη κίνηση και για τα δάνεια απλών δανειοληπτών.