Ο κόσμος να χαλάσει, όλοι ασχολούνται πια μόνο με τον Κορωνοϊό. Λες και δεν υπάρχουν άλλες αρρώστιες ή ασθένειες και πολλοί μάλιστα, με σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν πάνε στον ιατρό τους ή στα νοσοκομεία λόγω φόβου από την Πανδημία. Μπας και κολλήσουν ή επειδή (που είναι χειρότερο), οι ιατροί τους, δεν έχουν πια χρόνο να τους δουν αφού ίσα που προλαβαίνουν τα κρούσματα.

Να δείτε, που τα επόμενα χρόνια, θα έχουμε πολλούς θανάτους, επειδή συνάνθρωποι μας αμέλησαν τα τελευταία δύο χρόνια να προβούν σε απαραίτητες εξετάσεις ή θεραπείες.

Γενικώς επικρατεί ένας φόβος, μια ψυχιατρική πλέον, διάσταση στο όλο θέμα της πανδημίας. Και να ήταν μόνο αυτό; Τηλεπιστήμονες καθημερινά στα Μέσα Ενημέρωσης, «εξουσιαστές» φόβητρα της κοινωνίας (από όλα τα φάσματα και επαγγέλματα), να ενσπείρουν καθημερινά τον τρόμο, την υπερβολή, τις αντιφατικές δηλώσεις, όπως αντιφατικά είναι σε πολλές περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, και τα μέτρα που ανακοινώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Αφού διαφωνούν μεταξύ τους.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Αν δεν τρελαθήκαμε, κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Ας μην τους κάνουμε την χάρη. Ναι στην τήρηση ορθών μέτρων αυτοπροστασίας, ναι να προσέχουμε, αλλά ας βάλουμε και λίγο την κοινή λογική να δουλέψει κι ας μην ακούμε ό,τι μας λένε. Γιατί στο τέλος της μέρας, το πιο δύσκολο πράγμα είναι η κοινή λογική…

Αν σας αγχώνει να παρακολουθείτε κάθε βράδυ τα δελτία ειδήσεων με τις ανακοινώσεις για κρούσματα και θανάτους, λες και πρόκειται για ανακοινώσεις κυνηγών πόσες πέρδικες και λαγούς «έπαιξαν», απλά μην τα παρακολουθείτε. Βάλτε κάτι άλλο. Μια κωμωδία, λίγη μουσική, ένα ντοκιμαντέρ (φιλμικό δοκίμιο), μιλάτε με την οικογένεια σας.

Έχει μεγάλη σημασία, εκτός από σωματικά, να παραμείνουμε και ψυχολογικά υγιείς. Βάλτε όρια, φιλτράρετε όσα ακούτε και ρωτάτε τους ιατρούς που τους έχετε εμπιστοσύνη για όλα όσα σας απασχολούν. Κάντε το, γιατί στο τέλος η αντιμετώπιση στις ψυχιατρικές πτέρυγες θα είναι τελείως διαφορετική…

Τα πιο πάνω αφορούν όλους μας! Εμβολιασμένους και μη, «ψεκασμένους» και μη, μεγάλους – μικρούς, νέους και γέρους. Φτάνει πια. Ξεφύγαμε. Ο κόσμος άρχισε να τρελαίνεται.

Δημήτρης Σούγλης

Δημοσιογράφος – Διευθυντής Γραφείου Τύπου Ε.ΛΑ.Μ