Το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε κεντρική είδηση, το ενδεχόμενο της δήθεν αναβολής των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Αυτά σαφώς αποτελούν ξεκάθαρα παιχνίδια τακτικής από επικοινωνιολόγους που κατά πρώτον, έχουν ως σκοπό να πείσουν τον λαό ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε καλό δρόμο, μιαν ανάσα πριν από την λύση, ενισχύοντας έτσι την ενδοτική τάση στο εθνικό ζήτημα. Κατά δεύτερον, προσπαθούν να παγοποιήσουν και να ελαχιστοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό, την προεκλογική περίοδο, προς όφελός τους.

Αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο τότε γιατί με τόσο σθένος πριν λίγους μήνες, απαιτήθηκε να ψηφιστεί η αύξηση του εκλογικού ορίου; Ένα ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά κάποιοι «πνίγηκαν σε ένα ποτήρι νερό».

Αυτό όμως που διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι, το ότι εμπαίζουν τον λαό για πολλοστή φορά. Αφού στο Κυπριακό υπάρχουν ευνοϊκές συγκυρίες όπως διατυμπανίζουν, που τους επιτρέπουν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε να ενημερωθεί ο λαός σε ποια ακριβώς θέματα έχουν υπάρξει συγκλίσεις και τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τις συμφωνίες.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι παρουσιάζουν τις εκλογικές σκοπιμότητες σαν Εθνικά συμφέροντα, ηρωοποιώντας τους εαυτούς τους προς δικό τους όφελος.

Η περίοδος χάριτος όμως τελειώνει, αφού ο Μάης είναι κοντά, και θα βρουν μπροστά τους στα βουλευτικά έδρανα μια ατόφια φωνή Εθνικής Αντίστασης. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)