Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη η είδηση για τις διαδρομές χρημάτων, σε κόμματα και ποδοσφαιρικές ομάδες που πρόσκεινται σε κόμματα, από το Σ.Α.ΠΑ.

Πιστεύουμε ότι τα πολιτικά αυτά μορφώματα και οι αρχηγοί τους έχουν άμεση και ακεραία την ευθύνη, όχι μόνο για τα αισχρά φαινόμενα διαπλοκής τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά και για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της πατρίδας μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν σε γνώση τους το τί γινόταν και οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης θα πρέπει να ανακοπεί και να οδηγηθούν οι παρανομούντες πολιτικάντηδες στην δικαιοσύνη.

Πρόταση μας είναι, όσα κόμματα αποδειχθεί ότι έλαβαν μίζες (εισφορές από νομικά ή και φυσικά πρόσωπα) να κηρυχθούν παράνομες οργανώσεις και να επιστραφούν στο κράτος όλα τα προαναφερόμενα ποσά. Επίσης, να επιστραφούν και όλες οι κομματικές χορηγίες που έλαβαν από το Κράτος, αφού να υπενθυμίσουμε ότι η κομματική χορηγία δίνεται με την δήθεν δικαιολογία της αποφυγής του χρηματισμού των πολιτικών κομμάτων.

Σταθερή θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι η κατάργηση της χορηγίας των κομμάτων και η μείωση της βουλευτικής αντιμισθίας, καθώς είναι απαράδεκτο ο λαός να πένεται και κάποιοι να ζουν σε “παλάτια”.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)