Λαθρεμπόριο φθαρτών προϊόντων από τα κατεχόμενα, με μεγάλο κλειστό φορτηγό αυτοκίνητο, τα οποία καταλήγουν, χωρίς κανένα έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, στο τραπέζι των καταναλωτών, αναπτύσσεται συστηματικά από την σκλαβωμένη περιοχή της Μιας Μηλιάς προς τις ελεύθερες περιοχές, μέσω της «Νεκρής Ζώνης» στην περιοχή ΣΟΠΑΖ.

Αυτόπτες μάρτυρες είναι οι αξιωματικοί και οπλίτες που επανδρώνουν τα φυλάκια της Προκεχωρημένης Γραμμής Άμυνας της Εθνικής Φρουράς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει το λαθρεμπόριο που πραγματοποιείται είτε παράνομα μέσω της «Νεκρής ζώνης», είτε δήθεν «νόμιμα» μέσω των οδοφραγμάτων!

Ταυτόχρονα, καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει τι έχει πράξει και ποια είναι τα αποτρεπτικά μέτρα που έχει λάβει; Ή μήπως για ακόμα μια φορά δεν θέλουμε να χαλάσουμε το «καλό κλίμα» μεταξύ των δύο «κοινοτήτων», επιτρέποντας να συντελείται με κυβερνητική ανοχή ακόμα μια παρανομία;

Δυστυχώς, οι κυβερνητικές πολιτικές τόσων χρόνων υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε μια διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων, δημιουργώντας παράλληλα μια επίπλαστη «κανονικότητα».

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)