Δώδεκα χρόνια μετά, όλοι υιοθετούν τα λόγια και τις θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που ήταν το πρώτο και το μόνο πολιτικό κόμμα που μίλησε από το 2008(!) για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όταν σύσσωμες ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις, μη αντιλαμβανόμενες τον κίνδυνο, μας κατηγορούσαν με τον πιο χυδαίο τρόπο ομαδικά.

Σήμερα, ήταν σειρά και του Προέδρου της Δημοκρατίας να μιλήσει αναφορικά με τις ροές λαθρομεταναστών από την Τουρκία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου! Επιπλέον ο κ. Ζένιου, Υπεύθυνος Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας, ανέφερε ότι «υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που βρίσκεται στην Τουρκία, αναμένει … να ταξιδέψει προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά στην Κύπρο».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για άμεση εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής και λήψη αποτρεπτικών μέτρων, ενόψει του ξεκάθαρου πλέον και καθοδηγούμενου σχεδίου από την Τουρκία, που έχει στόχο την Ισλαμοποίηση της Κύπρου.

Επειδή μετά τον ασύμμετρο πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία, σειρά θα πάρει και η Κύπρος, επαναλαμβάνουμε τις πάγιες μας θέσεις:
– κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων
– αυστηρή επιτήρηση της γραμμής αντιπαράταξης
– κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων
– επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ
– συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωση
– ενεργοποίηση της ρήτρας για αμοιβαία άμυνα – άρθρο 42 (7) της Συνθήκη της Λισαβόνας

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)