Η τουρκική πλευρά συνεχίζει ακάθεκτη τα σχέδια για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, την ίδια στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία τηρεί εγκληματικά σιγή ιχθύος αναφορικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας στο ψευδοκράτος, ενώ ταυτόχρονα επιμένει να κρατά ανοικτά τα οδοφράγματα που συντηρούν την κατοχή της πατρίδας μας.

Από την άλλη, εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την εσφαλμένη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για σύσταση δικοινοτικής επιτροπής για την περίκλειστη Αμμόχωστο, καθώς εμπεριέχει τεράστιους κινδύνους, τους οποίους αναδείξαμε προ πολλού σε σχετική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει για πολλοστή φορά ότι οι πολιτικές των υποχωρήσεων, που στήριζαν όλες οι κυβερνήσεις και σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα, έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Καλούμε άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκαταλείψει την εισήγηση του για δημιουργία δικοινοτικής επιτροπής. Τέτοιοι εσφαλμένοι πολιτικοί χειρισμοί τείνουν να εκχωρήσουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε δικοινοτικές επιτροπές.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)