Γκάλοπ για το αν οι συμπολίτες μας γνωρίζουν το Ενωτικό Δημοψήφισμα διενήργησε δημοσιογραφική ιστοσελίδα. Τα αποτελέσματα, άκρως απογοητευτικά και σε κάθε περίπτωση διαψεύδουν όσους έτρεξαν να στηλιτεύσουν την κίνηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με δικαιολογία πως διδάσκεται στα σχολεία.

Το μεγαλύτερο μέρος, κυρίως των νέων, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε ενώ όσοι γνωρίζουν ομολογούν πως οι γνώσεις τους είναι ελάχιστες.

Και επειδή γίνεται πολύς λόγος, να ενημερώσουμε, όσους κάνουν πως δεν πήγαν ποτέ σχολείο, πως η αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα γίνεται στα βιβλία Ιστορίας της 3ης Λυκείου, προς το τέλος. Δηλαδή, όσοι πρόκειται να εξεταστούν στο μάθημα της Ιστορίας το διδάσκονται επιγραμματικά και το τοποθετούν μέσα στον πολύ μεγάλο όγκο γνώσεων που θα πρέπει να γνωρίζουν.

Όσοι από την άλλη, δεν πρόκειται να εξεταστούν στην Ιστορία, ελάχιστη σημασία δίνουν στο συγκεκριμένο μάθημα και οι πλείστοι δεν φτάνουν καν στο να το αναφέρουν έστω και πληροφοριακά.

Ένα ακόμη “επιχείρημα”, λοιπόν, των επαγγελματιών συκοφαντών του Εθνικιστικού Κινήματος καταρρέει. Περιμένουμε το επόμενο…