Η Κεντρική Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) επικύρωσε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Προέδρου της Παράταξης μας Χρίστου Χρίστου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023


Το ΕΛΑΜ και ο Χρίστος Χρίστου αποτελούν την ΜΟΝΗ γνήσια, καθαρή και αυθεντική φωνή υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών, αγωνίζονται υπέρ της επιβίωσης των Ελλήνων της Κύπρου και υπέρ της διαφύλαξης και διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Στην συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις Προεδρικές εκλογές, την εσωτερική διακυβέρνηση και παρουσιάστηκε το οργανωτικό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Προεδρικών.


Μιλώντας ενώπιον των συνέδρων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος για τις Προεδρικές του 2023 Χρίστος Χρίστου, μεταξύ άλλων, κάλεσε όλους σε εγρήγορση, τονίζοντας πως ΜΟΝΗ αντιπολίτευση αποτελεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, εξηγώντας παράλληλα ότι κανένας εκ των υπολοίπων υποψηφίων δεν μπορεί να φέρει αλλαγή αφού όλοι αποτελούν μέρος της παρούσας διακυβέρνησης και του ίδιου πολιτικού κατεστημένου.


Κάλεσε τον λαό ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, γιατί το ΕΛΑΜ απέδειξε από την μέρα ίδρυσής του, ότι δεν εμπλέκεται στην διαφθορά και διαπλοκή, ενώ έμπρακτα δίνει μάχες εντός και εκτός βουλής για τον λαό.

Η πρόταση μας προς τον λαό θα παρουσιαστεί σύντομα, συμπλήρωσε, γύρω από όλα τα θέματα, και έδωσε έμφαση: στο Μεταναστευτικό, που αποτελεί πλέον το νέο κεφάλαιο και τη νέα απειλή στο Κυπριακό, την ακρίβεια και το άγχος των συμπολιτών μας με την σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.


Κατέληξε, πως η δική μας υποψηφιότητα είναι η μόνη που τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε λύσης ομοσπονδίας στο Κυπριακό, λύση που είναι φιλοτουρκική, καταδικάζοντας, διαχρονικά, την στάση των Κυβερνήσεων μας, που απέτυχαν και απέφυγαν να αναδείξουν το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και το συζητούν ως δικοινοτική διαφορά.

Οι δηλώσεις Χρίστου Χρίστου στα κανάλια πριν την συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής:

Στην διάρκεια της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Πέτρος Κουντουρέσιης αναφέρθηκε στο που επικεντρώνεται η προεκλογική μας εκστρατεία και κάλεσε άπαντες να εργαστούν και να θυμίσουν στον λαό ποιοι τον έφεραν στην σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Αμμοχώστου της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης ανέλυσε τις θεματικές στις οποίες θα επικεντρωθεί η πορεία του κόμματος μέχρι τις Προεδρικές του 2023.

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Λάρνακας του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου, παρουσίασε και ανέπτυξε τον καταρτισμό και το σχέδιο δράσης του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου μας Χρίστου Χρίστου.

Ο συναγωνιστής και Κεντρικός Οργανωτικός της Παράταξης μας Ανδρέας Ηρακλέους, ανέλυσε με στατιστικές και στοιχεία, που βρισκόμαστε, πως πρέπει να εργαστούμε και ποια εικόνα παρουσιάζει σήμερα το εκλογικό σώμα.

Να αναφέρουμε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μας, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της μαύρης επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ο εκ των Αντιπροέδρων μας, συναγωνιστής Μιχάλης Μιχαήλ, ανέγνωσε αφιέρωμα στην επέτειο και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Τις εργασίες της συνεδρίας προλόγισε και συντόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, κάνοντας αναφορά στην υποχρέωση που έχει ο λαός μας και το ιερόν καθήκον, να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές μια Κύπρο Ελεύθερη, μια Κύπρο Ελληνική.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ρεπορτάζ στο Μέγκα: