Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής, της οποίας προεδρεύει ο βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης.

Στην Επιτροπή κατατέθηκαν εισηγήσεις όλων των κομμάτων που συμμετέχουν, μετά από γόνιμη συζήτηση και συμφωνήθηκε όπως ετοιμαστεί και αποσταλεί εισήγηση προς την κυβέρνηση για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Θα ετοιμαστεί ένα ενιαίο κείμενο εισηγήσεων προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο Λίνος Παπαγιάννης τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε τάχιστα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας, κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει και οι υπόλοιποι βουλευτές, πριν οι Έλληνες της Κύπρου καταστούν μειοψηφία στον ίδιο μας τον τόπο.

Θα κατατεθούν εισηγήσεις ουσίας, που θα είναι εφικτές και υλοποιήσιμες, ούτως ώστε να μην καταστεί πυροτέχνημα το κείμενο και η προσπάθεια.

Μερικές από τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση θα αφορούν: κίνητρα στην στεγαστική πολιτική κυρίως για νεαρά ζευγάρια, φορολογικές ελαφρύνσεις, εφάπαξ ποσό για δεύτερο και τρίτο παιδί, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές διευκολύνσεις και παροχές σε πολύτεκνες οικογένειες.

Ο Πρόεδρος τους Επιτροπής και βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ Λίνος Παπαγιάννης, επανέλαβε πως, αν οι δαπάνες της κυβέρνησης που αφορούν λαθρομετανάστες στραφούν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού, θα έχουμε σημαντικά και θετικά αποτελέσματα.