Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, αναφέρει ότι όλα τα περιττά νομικά, διοικητικά ή άλλα εμπόδια τα οποία περιορίζουν αυτή τη στιγμή την κατάσχεση των εξασφαλίσεων των δανείων, θα πρέπει να αφαιρεθούν ούτως ώστε τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δοθεί ως εξασφαλίσεις να μπορούν να ανακτηθούν σε διάστημα 1.5 χρόνων από την έναρξη της σχετικής διαδικασίας για τις εκποιήσεις. Στην περίπτωση που αφορά πρώτη κατοικία αυτή η περίοδος μπορεί να παραταθεί σε 2.5 χρόνια.

Επιπλέον, στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, αναφέρεται ότι οι Αρχές της χώρας, δεσμεύονται να μην εισάξουν περαιτέρω εμπόδια στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δόθηκαν ως εξασφαλίσεις.

Η «κυβέρνηση χτυπά τους ανυπεράσπιστους πολίτες με εκποίηση της πρώτης κατοικίας, την ίδια στιγμή που προστατεύει την κλεφτοκρατία. Είναι πρόκληση την στιγμή που τα κόκκινα δάνεια είκοσι μεγάλο-οφειλετών ανέρχονται στα 6 δις, 9.5δις είναι το παράνομο χρέος του ELA, 1,5δις διέφυγε πριν από το κούρεμα εκ των οποίων μεγάλο μέρος ήταν από «μαύρες καταθέσεις», εκατοντάδες εκατομμύρια πληρώθηκαν σαν φιλοδωρήματα σε τραπεζίτες και άλλα τόσα δόθηκαν σαν μίζες σε πολιτικούς πρώτης γραμμής και κόμματα, ενώ πολλά εκατομμύρια διεγράφησαν σαν χαριστικά δάνεια σε «επιφανείς άνδρες» και ημέτερους, να απειλούν τον λαό με εκποίηση της πρώτης κατοικίας.

Να θυμίσουμε ότι ο κοινοτάρχης της Κυπριακής Δημοκρατίας προ ολίγου καιρού δεσμευόταν ότι δεν θα δεχθεί εκποίηση πρώτη κατοικίας, ενώ σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, είχε δηλώσει ότι η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί νομικά.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ευθαρσώς προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί κανένα να αφήσει τους συμπατριώτες μας στον δρόμο. Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τον λόγο της και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Φτάνει πλέον με τα ωραία ψέματα και τις ψεύτικες δεσμεύσεις, ενώ στο τέλος πληρώνει ο λαός χωρίς να φταίει. Είναι καιρός που πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι για την σημερινή κατάντια και οι κλέφτες στην φυλακή.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)