Κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, παρουσία του Γενικού Ελεγκτή κυρίου Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εξετάστηκε το ζήτημα της παράτυπης απόσπασης εκπαιδευτικού στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΜΑΕΕ) στις Βρυξέλλες και η πιθανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω αυτής.

Κατά την παρέμβασή του, ο Βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ. Λίνος Παπαγιάννης, επισήμανε την ανάγκη να διαλευκανθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και ότι πρέπει μετά την εξέταση της να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Πολιτεία για να αποδοθούν στο ακέραιο οι όποιες ευθύνες προκύψουν.

Στην συνέχεια σημείωσε δηκτικά ότι, τέτοιου είδους περιστατικά, δηλαδή βολέματος και ρουσφετιού κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, δεν είναι κάτι καινούργιο στην Κυπριακή Δημοκρατία αφού είναι κάτι σύνηθες από ιδρύσεώς της, με τα κόμματα και την πλειοψηφία των βουλευτών  να λειτουργούν με τον τρόπο αυτό για να διατηρούν την εκλογική τους πελατεία.

Η παρατήρηση αυτή εξόργισε τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου ο οποίος αντέδρασε έντονα με χειρονομίες και φωνασκίες κατά του βουλευτή του ΕΛΑΜ. Ο κύριος Στεφάνου, χάνοντας την ψυχραιμία του και νιώθωντας έντονη την ανάγκη να υπερασπιστεί τα ρουσφέτια και τα βολέματα όλων των κομμάτων φώναξε κάτι περί προσβολής της δημοκρατίας. Φαίνεται ότι για τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, τα ρουσφέτια και το βόλεμα ως πολιτική είναι η ουσία της Δημοκρατίας και οποιαδήποτε επίθεση σε αυτά είναι και επίθεση στην Δημοκρατία. 

Το ΕΛΑΜ επαναλαμβάνει ότι είναι εδώ για να χτυπήσει όλα τα κακώς έχοντα σε αυτόν τον τόπο και να υπερασπιστεί τα δίκαια του απλού πολίτη απέναντι στα μεγαλοσυμφέροντα και στην καταστροφική πολιτική των κατεστημένων κομμάτων και δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και αν αυτό «προσβάλλει» κάποιους κύριους. Οι μέρες που τα διεφθαρμένα κόμματα και τα στελέχη τους καταπατούσαν τα δικαιώματα των πολιτών για ιδίον όφελος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όσο το ΕΛΑΜ είναι στη Βουλή όλοι οι φάυλοι θα λογοδοτούν.