Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ενώ ασκεί έντονη κριτική προς τους αρμόδιους για τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης, αφού ήταν εμφανέστατο ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν να αντιπαραταχθούν στον όχλο, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Καλούμε την Αστυνομία να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, μένοντας μακριά από κομματικές παρεμβάσεις, ενώ απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που επιτέθηκαν κατά του εθνοφρουρού.  

Ευελπιστούμε να δούμε την ίδια ευαισθησία και άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων, όπως είδαμε κάποιους μήνες πριν, όπου με ιδιαίτερο ζήλο μετά από εντολές του κατοχικού ηγέτη, έτρεχαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο νέους γιατί έκαψαν το πανί της κατοχής σε αντικατοχική εκδήλωση.

Πέραν όμως από τους φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στους υπαίτιους, αφού μέσα από τα πλάνα φαίνονται ξεκάθαρα στελέχη του ΑΚΕΛ να συμμετέχουν στους τραμπουκισμούς.

Για ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνονται τα λόγια του αριστερού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, όπου σε ομιλία του ανέφερε ότι «ο πιο επικίνδυνος φασισμός είναι ο αριστερόστροφος».

Επί τη ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε την πάγια και αμετάκλητη θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ,) που είναι το κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων, αφού όπως αποδείχθηκε η διάνοιξη τους ήταν ολέθριο λάθος!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)