Σε νέα πρόκληση προβαίνει η Τουρκία, στα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο. Παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες έχουν επαναρχίσει κανονικά, εντούτοις η Τουρκία για μία ακόμη φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα, το τουρκικό ερευνητικό “Oruc Reis” απέπλευσε χθες από την Κωνσταντινούπολη και οδεύει προς την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είχε προαναγγείλει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, τώρα βρίσκονται επίσης τα πλοία-γεωτρύπανα “Φατίχ”, “Γιαβούζ” και “Μπαρμπαρός”, τα οποία με τη σειρά τους προχωρούν σε παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία σέρνεται, εν μέσω του 3ου Αττίλα, σε νέες διαπραγματεύσεις με Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση – πλην ΕΛΑΜ – να πανηγυρίζουν για την “πρόοδο” που γίνεται.

Έχουμε εδώ και αρκετό καιρό προειδοποίησει, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση οι συζητήσεις για επίλυση του Κυπριακού να συνδεθούν με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλιώς θα βρεθούμε ενώπιον νέων τετελεσμένων…