Τα συνεχόμενα και αυξανόμενα κρούσματα παιδεραστίας, σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού ανηλίκων, θα πρέπει ν’ αποτελέσουν αφορμή για την αφύπνιση και την κινητοποίηση, τόσο του κράτους και των δημόσιων λειτουργών, όσο και του συνόλου των πολιτών σχετικά με το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Κύπρο της οικονομικής κρίσης και της ανθρωπιστικής καταρράκωσης.

Οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την κοινωνικοποίηση και τη διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Η παιδική κακοποίηση οδηγεί σε πολλαπλές διαταραχές της υγείας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, προκαλώντας στο θύμα ένα τεράστιο βάρος για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Απαιτούνται ουσιαστικές και άμεσες λύσεις ιδιαίτερα για το θέμα της παιδοφιλίας. Μεγάλη σημασία έχει η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των παιδόφιλων καθώς και η θέσπιση αυστηρότερων ποινών, μιας και συχνά παρατηρούμε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης λόγω “ψυχολογικών προβλημάτων”!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), όπως ανέφερε και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, προτείνει, σαν πρώτη άμεση κίνηση, την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ για όσους υποτροπιάζουν να προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Για ακόμα μία φορά θα τονίσουμε ότι απαιτούμε μέτρα και όχι λόγια. Καμία ανοχή στους παιδεραστές. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)