Από την μία, η Τουρκία έχει περικυκλώσει την Κύπρο, εισβάλλοντας με την δύναμη των όπλων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ παράλληλα και σε συνεργασία με το ψευδοκράτος χαράζουν συνεχώς στρατηγικές περαιτέρω επέκτασης της κατοχής, όπως τα όσα σχεδιάζει με το Βαρώσι καθώς και με τις εργασίες για ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση, σε μια περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο απόγειό της, προχώρησε σε μια πέρα για πέρα εσφαλμένη ενέργεια, αφού από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2019, συνέδεσε τηλεφωνικά τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας με τα κατεχόμενα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Είναι καιρός που όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ.

Οι γονυκλισίες, οι υποχωρήσεις, οι πολιτικές του ραγιαδισμού και οι υποκύψεις στις ορέξεις του τουρκικού επεκτατισμού, δεν αποτελούν έξυπνη πολιτική, αντιθέτως είναι Εθνική κατάντια.

Διερωτόμαστε, ως Κίνημα, πως θέλουμε να μας πάρουν σοβαρά οι εταίροι μας διεθνώς, όταν η ίδια η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι της στον Μουσταφά και τον Ερντογάν.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)