Την ίδια ώρα που ο Κρατικός Αερομεταφορέας της Κύπρου βρίσκεται στον αναπνευστήρα, υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Τασγιαπί, διαχειρίστρια του αεροδρομίου στην Τύμπου, η οποία θα αναλάβει τις εργασίες για επέκταση του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, ανακοίνωσε ο “υπουργός” μεταφορών και δημοσίων έργων, Χασάν Τατσόϊ.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την επέκταση 500 μέτρων του υφιστάμενου διαύλου, τη δημιουργία ενός ακόμη διαύλου έκτασης τριών χιλιομέτρων καθώς και τη δημιουργία ενός τούνελ 500 μέτρων το οποίο θα συνδέεται με τον τερματικό σταθμό.

Σε δηλώσεις του ο Τατσόϊ είπε ότι για να γίνει στην εταιρεία η ολοκληρωτική μεταβίβαση της γης, στην οποία θα κατασκευαστεί το κτήριο του τερματικού σταθμού αλλά και ο νέος δίαυλος, πρέπει πρώτα να εκκενωθεί η στρατιωτική περιοχή που βρίσκεται εντός της γης αυτής αλλά και τα υποστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται από την εταιρεία Istanbul Handling Ltd.

Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει προκήρυξη διαγωνισμού προσφοράς για την κατασκευή νέων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε περιοχή κοντά στο χωριό Πέκιογου.

Τέλος, είπε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας στις 6 Ιανουαρίου το αεροδρόμιο θα παραδοθεί στην εταιρεία Τασγιαπί έτσι ώστε να αρχίσουν οι εργασίες.

Επανερχόμαστε και πάλι στο καίριο μας ερώτημα. Τελικά το ψευδοκράτος που βρίσκεται στον Βορρά ή στον Νότο;

Για την κατάντια αυτή κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν είναι άμοιρο ευθυνών, που όλα αυτά τα χρόνια όλοι γνώριζαν αλλά κρυβόντουσαν πίσω από ένα δάκτυλο.