Λαθρομετανάστες εμπλέκονται σε υποθέσεις πορνείας και ναρκωτικών, στην περιοχή της Αγίας Νάπας, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ad hoc (ειδικής) Επιτροπής για το Μεταναστευτικό και Δημογραφικό, βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης μετά την σημερινή συνεδρία της Επιτροπής.

Ο συναγωνιστής ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει όλα τα στοιχεία, με αριθμούς αυτοκινήτων, στην Αστυνομία. Κατά κανόνα τα ναρκωτικά μεταφέρονται στις ελεύθερες περιοχές, από την Τουρκία.

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία δέχεται τόσους πολλούς μετανάστες και υπεύθυνη είναι η Τουρκία, ανέφερε ο Λίνος  Παπαγιάννης.

Στην Επιτροπή έγιναν για μία ακόμη φορά πολύ σοβαρές καταγγελίες, στην παρουσία της Υφυπουργού Πρόνοιας και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών (μεταξύ άλλων).

Τα τελευταία έξι χρόνια η Δημοκρατία δαπάνησε 500 εκ. ευρώ. Ξεπεράσαμε, λέχθηκε, τις κόκκινες γραμμές, σε θέματα μεταδοτικών ασθενειών και δημογραφικής αλλοίωσης. Πρέπει να καταγγελθεί η Τουρκία και οι τουρκικές αερογραμμές και όχι μόνο οι διακινητές.

Καταγγέλθηκε επίσης ότι:

Τεράστιος ο κίνδυνος αλλοίωσης του πληθυσμού, ο μεγαλύτερος με διαφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φέτος το 25% των γεννήσεων ήταν παιδιά από μη κύπριους γονείς.

Το 2021 οι συνολικές γεννήσεις ήταν 10.700, ενώ οι αιτήσεις για άσυλο έφθασαν στις 13.200…

Οι δαπάνες για ενοίκια φθάνουν στα 14,5 εκ. ευρώ!