Το ΕΛΑΜ προχώρησε σήμερα σε καταγγελία προς το Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Παιδείας για τη βέβηλη πράξη του καθηγητή να ζωγραφίσει πίνακες που προσβάλλουν την Ορθοδοξία και τους ήρωες της Κύπρου.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε την αντίδρασή τους σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο παρουσιαζόμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στην εσκεμμένη προσβολή της εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, της ταυτότητας και της συνείδησης όπως αυτές καθορίζονται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρούμε πως τέτοιες βέβηλες πράξεις δεν έχουν θέση στα εκπαιδευτήρια της Κύπρου και αν αυτές εκφράζονται από εκπαιδευτικούς θα πρέπει να υπάρξει ενδελεχής εξέταση.

Νοοτροπίες που καλλιεργούν το μίσος και προσβάλλουν τα Θεία θα πρέπει να βρίσκουν το Υπουργείο Παιδείας αμείλικτο. Τα δημόσια εκπαιδευτήρια οφείλουν να εμφυσήσουν το πατριωτικό φρόνημα στους μαθητές μας και όχι να αποτελούν όχημα για την καλλιέργεια της διχόνοιας και της προσβολής των Ιερών και των Οσίων της Πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)