Ασφυκτικά γεμάτα ήταν όπως κάθε Τετάρτη τα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπου ο συναγωνιστής και υπεύθυνος του Μετώπου Νεολαίας Λεμεσού Πέτρος Αυγουστή έκανε μια ιστορική ομιλία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Όπως ανάφερε το 1950 εκφράστηκε, με το καθηλωτικό 95.7% του Κυπριακού Ελληνισμού, η προαιώνια επιθυμία του για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, όμως λόγω του τυραννικού καθεστώτος που είχαν επιβάλει οι Άγγλοι δεν εισακούστηκαν. Ο συναγωνιστής τόνισε πως με φάρο και οδηγό το Ενωτικό Δημοψήφισμα αλλά και τον αγώνα της ΕΟΚΑ, οι ΕΛΑΜίτες συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί τον αγώνα για μια Κύπρο πραγματικά Ελεύθερη και Ελληνική.

Ακολούθως, ο επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται το Εθνικιστικό Κίνημα από ολόκληρο το καθεστώς, το οποίο προσπαθεί να μας φιμώσει και να μας περιορίσει. Επίσης, αναφερόμενος στο νέο έτος, τόνισε πως αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) η είσοδος στη βουλή, ενώ για την Επαρχία Λεμεσού είπε πως στόχος είναι να διπλασιαστεί το υπάρχον ποσοστό.

received 10206024774839420 46361

 

Ε.Ο. Λεμεσού

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)