Στα κατάμεστα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στη Λεμεσό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 30/7 εκδήλωση προς τιμή του Διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος τον Ιούλιο 1974, άφησε την τελευταία του πνοή στις μάχες για κατάληψη του Αγίου Ιλαρίωνα στη Κερύνεια.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Επαρχιακός Λεμεσού Γιώργος Νικολάου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στα γραφεία, αναφέρθηκε στην ανδρεία του Αετού του Αγίου Ιλαρίωνα, Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, ενώ ανακοίνωσε επίσης πως από σήμερα, η αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι ομιλίες στα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού, θα ονομάζεται πλέον «Αίθουσα Γεώργιος Κατσάνης».

Ακολούθως ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Φοίβος Αλκιβιάδης ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως με πρωτοβουλία του ΕΛΑΜ έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η μετονομασία δρόμου εντός του Δήμου, αλλά και πάρκου, προς τιμή του Διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών Γεωργίου Κατσάνη.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής και καταδρομέας Σοφοκλής Χρίστου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στη ζωή, το έργο και την θυσία του ήρωα Γεώργιου Κατσάνη, ο οποίος με την θυσία του απέδειξε πως η Κύπρος δεν «κείται μακράν», αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

Ακολούθως, ο καταδρομέας και προσωπικός φίλους του Γεωργίου Κατσάνη, Γεώργιος Χατζηκωστής τοποθέτησε προς τιμή του Αθάνατου Διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών την φωτογραφία του ήρωα στην Αίθουσα Γεώργιος Κατσάνης, στα Πολιτικά Γραφεία ΕΛΑΜ Λεμεσού.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Οργανωτικός Λεμεσού Πέτρος Αυγουστή, ο οποίος μίλησε για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα, αλλά και την λίστα Γιωρκάτζη και την εμπλοκή όλων των πολιτικών κομμάτων ΠΛΗΝ του ΕΛΑΜ, το οποίο από το 2018 ζήτησε την δημοσιοποίησή του, χωρίς άλλη χρονοκαθυστέρηση.