Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με την δυναμική και καταλυτική του παρουσία, αποσόβησε δύο εκποιήσεις πρώτης κατοικίας σε διάστημα λίγων ωρών στην Πάφο. Από νωρίς, αρκετά μέλη του Κινήματος συγκεντρώθηκαν στον χώρο όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός,  ενώ παρόν ήταν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Πέτρος Κουντουρέσιης, Μάριος Βασιλείου και Μιχάλης Μιχαήλ.

Παρά το γεγονός ότι με την παρουσία των στελεχών του Κινήματος αποσοβήθηκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη μας, η νέα νομοθεσία που πέρασε από την Βουλή με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, θα δίνει την δύναμη στις τράπεζες να εφαρμόσουν άμεσα τους πλειστηριασμούς, ιδιαίτερα με την επικείμενη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, γεγονός που διαψεύδει όσους διαλαλούν ότι υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά στο πλευρό του λαού, όπως πράξαμε και κατά το παρελθόν, για να μην καταλήξει κανένα σπίτι στα χέρια οποιουδήποτε τραπεζίτη.