Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα απαράδεκτο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, διαφημιστικό στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Instagram.

Το βίντεο αυτό θέλει να προβάλει τις χώρες που έχουν καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δείχνοντας χάρτες των κρατών αυτών, εμπλουτισμένους με την σημαία τους.

Όταν έρχεται η σειρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ θα έπρεπε να δείχνει ολόκληρο τον χάρτη της Κύπρου, δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος του, καθώς έχουν αφαιρέσει τα τουρκοκρατούμενά μας εδάφη, όπως και τα εδάφη των βάσεων, τα οποία εξ όσων φαίνεται τα θεωρούν κτήση τους!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει και καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Την ίδια στιγμή καλεί την Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, όπως και τα αρμόδια Υπουργεία, Εξωτερικών και Άμυνας, ευελπιστώντας ότι ο κ. Κασουλίδης δεν θα μας πει πάλι το αμίμητο: «τι θέλετε να κάνω εγώ;».

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν περιμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση από το Η.Β, όταν από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, τόσο ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, όσο και στην Βουλή, ΜΟΝΟ το ΕΛΑΜ έχει το σθένος να αντιδρά και να θέτει θέμα Βρετανικών Βάσεων!

Επί τη ευκαιρία επαναφέρουμε το ξεκάθαρο αίτημά μας για οριστική αποχώρηση των Βρετανικών Βάσεων από την Κύπρο!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)