Δεν είναι όλοι αλλά υπάρχουν κάποιοι «δημοσιογράφοι» σε κάποια μέσα ενημέρωσης που σχεδόν καθημερινά μπαίνουν σε ρόλο υποστήριξης θέσεων κομμάτων ή πολιτικών προσώπων. Εκτός από αντιδεοντολογικό δημοσιογραφικά, είναι κάκιστο να αρθρογραφούν δίνοντας σε «άρθρα» ή «ρεπορτάζ» τους, μόνο την μία θέση και όχι και τις δύο ως οφείλουν.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ανάρτηση στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του κ. Φρίξου Δαλίτη: https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1289797/me-belades-toy-elam-xekina-i-boyli

Ο κ. Δαλίτης δεν τιμά την εφημερίδα στην οποία εργάζεται και αδικεί την ίδια την εφημερίδα. Μιλά ως εκπρόσωπος του κ Μαρίνου Σιζόπουλου, παραπλανεί και τοποθετείται λανθασμένα για τα γεγονότα, δεν κάνει καμία αναφορά στις θέσεις και τοποθετήσεις του ΕΛΑΜ και του Προέδρου του κ. Χρίστου Χρίστου ο οποίος τελικά δικαιώθηκε με ομόφωνη απόφαση από την Επιτροπή Διορισμών της βουλής και θα συμμετέχει στις 16 Σεπτεμβρίου στην συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της βουλής.

Θεωρεί πως “λόγω ΕΛΑΜ η νέα κοινοβουλευτική περίοδος αρχίζει με προβλήματα”. Απαράδεκτο. Μόνο το ΕΛΑΜ δεν δημιουργεί προβλήματα στην βουλή, μόνο το ΕΛΑΜ σέβεται τους κανονισμούς του σώματος και μόνο το ΕΛΑΜ είναι καθαρό. Τα υπόλοιπα κόμματα, που ανήκουν στο παλαιοκομματικό σύστημα και κατεστημένο, έχουν καταντήσει την βουλή καφενείο και όχι το ΕΛΑΜ.

Στο άλλο θέμα, της λεκτικής αντιπαράθεσης Θεμιστοκλέους – Ξάνθου, θα αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής. Από δεοντολογία δεν μάθατε, δεν σας δίδαξε κανείς κ. Δαλίτη;

 

Έλλην Κύπριος