Η Κυπριακή Δημοκρατία, δια μέσου της ΕΕ, έχει παραλάβει εμβόλια για να καλύψει ολόκληρη την επικράτειά της, όπως διαμηνύεται, τόσο για τους Ελληνοκύπριους, όσο και για τους Τουρκοκύπριους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την κάθετη του διαφωνία αναφορικά με το ενδεχόμενο να προμηθευτεί με εμβόλια το κατοχικό καθεστώς, το οποίο εν συνεχεία μπορεί να τα διαθέσει όπως αυτό νομίζει, ακόμα και στον κατοχικό στρατό.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οι εμβολιασμοί, για όσους τουρκοκύπριους επιθυμούν, θα γίνεται μόνο από τις αρμόδιες αρχές και αναγνωρισμένες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πόσο μάλλον, όταν το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας έχει όλους τους γιατρούς, εξαιρουμένων αυτών των πρώτων βοηθειών των κλινικών, στην 5η κατηγορία προτεραιότητας, αφήνοντας τους παντελώς εκτεθειμένους στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Επί τη ευκαιρία, δηλώνουμε για ακόμη μια φορά την κάθετη αντίθεση μας με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, όπως αυτή εκφράστηκε και ενώπιον του κοινοβουλίου.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)