Οι κατακτητές εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αφέλεια(;) και τον ενδοτισμό όλων των πολιτικών κομμάτων και πολιτικών παραγόντων που έτρεχαν να χειροκροτήσουν την απαράδεκτη διάνοιξη του οδοφράγματος της θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού, που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει το μεγάλο «ευχαριστώ» για την «ευκολία» που τους έκανε τότε, με την διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, με τις κατοχικές αρχές να θέλουν να της δώσουν το καίριο πλήγμα, αφού είναι γνωστό ότι λόγω του τουρισμού, η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους οικονομικούς πνεύμονες της πατρίδας μας.

Επειδή, όμως, η τουρκική πολιτική δεν είναι κοντόφθαλμη, αλλά αποτελείται από μακροχρόνιες στρατηγικές επιδιώξεις, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει των κώδωνα του κινδύνου για μελλοντική διασύνδεση της Αμμοχώστου με το θέμα του Φυσικού Αερίου, ως εκ τούτου οι κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το Κίνημά μας δεν μένει στα λόγια και στην στείρα αντιπολίτευση, αλλά έχει καταθέσει προ πολλού συγκεκριμένες αποτρεπτικές προτάσεις απέναντι στις τουρκικές επιδιώξεις. Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έχουν αξιοποιηθεί, αφού η κυβερνητική πολιτική έχει επιλέξει να παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα κανείς διεθνής δρώντας να μην αντιδρά.

Όταν εμείς οι ίδιοι, ως Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αντιδρούμε, γιατί να περιμένουμε από κάποιον άλλον να αντιδράσει εκ μέρους μας;

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)