Για άλλη μια φορά κάνει του κεφαλιού του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδεχόμενος την συνέχιση των συνομιλιών στην βάση που απαιτεί  η Τουρκία, δηλαδή την πενταμερή συνάντηση που αναβαθμίζει το ψευδοκράτος υποβαθμίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο Μουσταφά και ο Έιντε.

Η κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει πόσο έχει αποδομηθεί ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου, αφού για άλλη μια φορά πήρε την απόφαση για την πενταμερή ερήμην του.

Από την άλλη ο ενδιάμεσος χώρος, παρακολουθεί άπραγος τις εξελίξεις και με δήθεν φωνασκίες, απαιτεί άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Όπως άπραγος παρακολουθούσε ως συνταξιδιώτης την παράδοση των εδαφών μας στην Γενεύη, μέσω των χαρτών.

Αποτελεί πλέον μονόδρομο η έμπρακτη αντίδραση, με την αποχώρηση όλων όσων διαφωνούν με τους χειρισμούς του Αναστασιάδη από το Εθνικό Συμβούλιο, όπως μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε την πολιτική τόλμη να πράξει.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει μετατραπεί το Κυπριακό σε προσωπική υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας γι’ αυτό όσοι συνεχίζουν να συμμετέχουν σε αυτό, δεδομένης της στάσης του, καθίστανται συνυπεύθυνοι.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)