Η χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Πολίτης» επιβεβαιώνει τα όσα εδώ και πολύ καιρό τονίζουμε ότι το Κυπριακό βαδίζει σε δύσβατα μονοπάτια, ενώ με ανοχή της ιδίας της Κυβέρνησης μας, καταβαραθρώνονται τα ιστορικά δίκαια των Ελλήνων της Κύπρου.

Η αναφορά για βελτιωμένο σχέδιο Ανάν δείχνει την ασέβεια απέναντι στο θέλημα του κυπριακού λαού, που το 2004 είπε ένα περήφανο «ΟΧΙ», αλλά και η αναφορά ότι η Τουρκία μπορεί να είναι σύμμαχος και φίλη χώρα, αποδεικνύει ότι δεν έχουμε αντίληψη της πραγματικότητας και εθελοτυφλούμε επικίνδυνα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Κυπριακό και επί της ευκαιρίας επαναδιατυπώνουμε το αίτημα μας για σύσταση του Εθνικού συμβουλίου πριν το εξαγγελθέν κοινό ανακοινωθέν της 14ης Σεπτεμβρίου.

Τονίζουμε ότι το Κίνημα μας δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα της πατρίδας μας με μια μορφής ρατσιστικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με το μέλλον μας υποθηκευμένο στην Τουρκία. Παράλληλα δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, γιατί την λευτεριά μας την έχουμε πολύ ακριβά αγορασμένη για να την πουλήσουμε τόσο εύκολα.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)