Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να καταδικάσει την κίνηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού να παραστεί στο συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του βασανιστή αιχμαλώτων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Όπως πληροφορούμαστε ο Αβέρωφ Νεοφύτου προέβαλε την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, δηλαδή την οριστική ρατσιστική διχοτόμηση της πατρίδας μας, αλλά και τα δήθεν οφέλη που θα προκύψουν για Ε/κ και Τ/κ εάν επιτευχθεί λύση του προβλήματος, το οποίο από ότι φαίνεται θέλει να επωμιστούν οι συμπατριώτες μας και όχι αυτός που ευθύνεται για την εισβολή. Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι πρέπει οι δύο πλευρές να φτάσουν «σε μια μόνιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα μετεξελίξει την Κύπρο σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Θέτουμε όμως το δικό μας ερώτημα προς τον κ. Νεοφύτου, εάν και κατά πόσο ρώτησε τον φίλο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για τις τύχες των αγνοουμένων που ευθύνεται για την εξαφάνιση τους, όπως μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αποκάλυψε και κανείς εκ των πολιτικών ηγετών δεν είχε το σθένος να το πράξει.

Να γνωρίζουν καλά εκεί στην Πινδάρου, ότι οι λυκοφιλίες με βασανιστές Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων είναι επικίνδυνες και προκαλούν την λαϊκή κατακραυγή.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)