Παρά τις αυξανόμενη μετανάστευση του πληθυσμού μας στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον και εξεύρεση εργασίας, παρά τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν ανανεώνουν την εγγραφή τους στα γραφεία ανεργίας, παρότι η Κύπρος είναι δυστυχώς πρωταθλήτρια στις αυτοκτονίες σύμφωνα με έρευνες η ανεργία συνεχίζει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Ο δείκτης της ανεργίας παρέμεινε σταθερός στην Κύπρο στο 16% το Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των χωρών μελών, το χαμηλότερο δείκτη ανεργίας κατέγραψε το Μάιο του 2015 η Γερμανία (4,7%) και τον υψηλότερο η Ελλάδα (25,6% το Μάρτιο) κι η Ισπανία (22,5%).

Συγκριτικά με πριν από ένα χρόνο, ο δείκτης της ανεργίας μειώθηκε το Μάιο του 2015 σε 22 χώρες, αυξήθηκε σε πέντε και παρέμεινε σταθερός στην Κύπρο, στην ουσία όμως αυξήθηκε!

Πως γίνεται ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, που προαναφέραμε, ο δείκτης ανεργίας να παραμένει σταθερός και κάποιοι να λένε για βελτίωση και δήθεν ευμάρεια.

Δυστυχώς οι σαλτιμπάγκοι με τις γραβάτες εμπαίζουν τον λαό πουλώντας φούμαρα. Ο λαός όμως άρχισε να αντιλαμβάνεται το τι παίζεται και δεν ζει με ψευδαισθήσεις αλλά είναι έτοιμος να κόψει το ομφάλιο λώρο με την σάπια κομματοκρατία που καταδυναστεύει τον τόπο μας.