Στην Δημοσιογραφία ουδέποτε βάζεις τίτλο με ερωτηματικό. Όμως, εδώ το ερώτημα είναι ρητορικό. Διότι οι περισσότεροι πολιτικοί κυρίως τον δυο μεγάλων κομμάτων, πιστεύω ότι δεν ακούν και θεωρώ ότι δεν διαβάζουν. Το έχω ξαναπεί. Ότι έχουμε δυο αυτιά και ένα στόμα όχι για να μπαίνει από την μια και να βγαίνει από την άλλη, αλλά για να ακούμε διπλάσια από ότι μιλάμε. Και δυστυχώς, ούτε στον ΔΗΣΥ ούτε στο ΑΚΕΛ ακούν τα όσα τους λέει ο Ερντογάν και οι παρατρεχάμενοί του, αλλά και ούτε τα όσα αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί γύρω από την λύση τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Πολλοί, θα διερωτάστε γιατί πάντα αναφέρω τύπου Δ.Δ.Ο. Διότι άλλο είναι η Απελευθέρωση. Άλλο είναι η Ομοσπονδία. Άλλο είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Άλλο το Ενιαίο Κράτος και άλλο η Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Όλα λύσεις είναι. Και σίγουρα εμείς δεν επιθυμούμε καμιά Ομοσπονδιακή Λύση. Άρα, αυτή είναι λύση τύπου Διζωνικής και που ασφαλέστατα απορρίπτουμε και έπρεπε να την είχαν απορρίψει οι Κυβερνώντες εδώ και δεκαετίες, αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους.

Όπως θα δείτε και στα σχετικά ρεπορτάζ μας στο φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας ο Μουσταφά Ακιντζί στην ουσία δεν αναγνωρίζει καμία κυπριακή Δημοκρατία, αλλά δυο Κοινότητες και αφού τα μεγάλα κόμματα ασπάζονται αυτή την άποψη τότε να μην κατέλθουν στις προεδρικές εκλογές και να ασχολούνται μόνο για τις εκλογές για ανάδειξη κοινοτάρχη ούτε καν Δημάρχου.

Παράλληλα, ο Μουσταφά Ακιντζί, πάντα σε δηλώσεις του, δεν συμφωνεί με την φυγή όλων των Τουρκικών Στρατευμάτων. Άρα, στην ουσία ποτέ μας δεν θα κοιμηθούμε με ήσυχο το κεφάλι διότι πάντα ο Τούρκος κατακτητής θα παραμονεύει. Όχι, δηλαδή, ότι με λύσεις όπως αυτή της Διζωνικής θα αναπαυτούμε , αλλά τα πράγματα, όπως τα αναφέρει πάντοτε ο Μουσταφά, είναι πολύ χειρότερα για τον Ελληνισμό της Κύπρου με τέτοιες λύσεις που μας οδηγούν στο στόμα του λύκου (του γκρίζου λύκου ή του λύκου Ερντογάν).

Εν κατακλείδι, δεν θέλουμε να γίνουμε κουραστικοί ούτε γραφικοί επειδή δεν συμφωνούμε με τις διαπραγματεύσεις. Θέλουμε, να ξεκαθαρίσουμε και να ενημερώσουμε ότι οι Κυβερνώντες οδηγούν τον Ελληνισμό σε παγίδες, σε παγίδες που στήνουν οι Τούρκοι πολιτικοί και που η πλάκα της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Μουσταφά είναι λαλίστατος και στην ουσία τους λέει ξεκάθαρα που έχουν τοποθετηθεί οι παγίδες, όμως, οι δικοί μας φωστήρες κλείνουν τα μάτια και πέφτουν κάθε φορά μέσα.

Του Ανδρέα Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο