Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αθλητισμού (ΚΟΑ), με θέμα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αθλητισμό, καθώς και την χρηστή διοίκηση.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, μαζί με το Συμβούλιο του ΚΟΑ, ανέλυσαν διεξοδικά το πλάνο και το όραμα της Ομοσπονδίας, ενώ επεξήγησαν τον Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ως Παράταξη θέσαμε τους δικούς μας προβληματισμούς και τις δικές μας εισηγήσεις αναφορικά με τον χώρο του αθλητισμού, καθώς το ΕΛΑΜ δίνει ιδιαίτερη σημασία στον συγκεκριμένο τομέα. Την ίδια στιγμή τονίσαμε την αναγκαιότητα να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι νέοι αθλητές και τα νέα ταλέντα.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ για την συνάντηση, αλλά και για την ευκαιρία που είχαμε να ανταλλάξουμε απόψεις.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ευελπιστεί πως η εφαρμογή του Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης, θα πατάξει την διαφθορά και την διαπλοκή στον χώρο του αθλητισμού.

Γενικότερα ως Ε.ΛΑ.Μ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα του αθλητισμού, γιατί πέραν από τον πρωταθλητισμό, υπάρχει και η κοινωνική διάσταση, που βοηθά πολλούς νέους ανθρώπους να βρίσκονται σε ένα υγιές περιβάλλον, μακριά από τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις.